03.09.2021

Gwarancja płatności dla klientów TIMOCOM dzięki współpracy z JITpayTM

Płatność za wykonane zlecenie w 24 h pozwala lepiej zadbać o płynność finansową firmy

Gwarancja płatności - faktoring JITpay w TIMOCOM

Erkrath, 06.09.2021 – Utrzymanie płynności finansowej jest kluczowe dla każdej firmy. W branży TSL często nie ułatwiają tego długie terminy płatności, przekraczające nawet 60 dni. Aby klienci mogli szybko otrzymać swoje pieniądze, TIMOCOM nawiązał współpracę z JITpayTM - dostawcą usług płatniczych dla logistyki. Cyfrowy faktoring jest już dostępny dla klientów TIMOCOM z Polski i Niemiec. W niedalekiej przyszłości zostanie również uruchomiony w innych europejskich krajach.

Dzięki współpracy TIMOCOM i JITpayTM klienci otrzymują gwarancję płatności za zrealizowane zlecenia transportowe w ciągu 24 godzin. Faktoringiem objętych jest 98% ofert frachtów w Systemie Smart Logistics, a koszt usługi zaczyna się już od 1,99% ceny frachtu.

Jak działa faktoring JITpayTM ?

By korzystać z faktoringu dla transportu, klienci TIMOCOM rejestrują się na stronie internetowej firmy JITpayTM. Za pośrednictwem Systemu Smart Logistics od TIMOCOM uzyskują dostęp do centrum rozliczeniowego JITpayTM, gdzie po wykonaniu zlecenia mogą przesłać dowód jego realizacji. Cyfrowa faktura zostaje wystawiona automatycznie, a pieniądze są przelewane na konto klienta w ciągu 24 godzin za niewielką opłatą – już od 1,99% ceny frachtu. Przykładowo: dla faktury na 500 € z terminem płatności 30 dni koszt faktoringu wyniesie tylko 9,95 €, a w przypadku 60 dni – 14,95 €.

Szybsze płatności na wyciągnięcie ręki

Szczególnie w obecnych niestabilnych czasach długie terminy płatności stanowią poważne wyzwanie dla firm transportowych. Bywa, że stawiają pod znakiem zapytania płynność finansową przedsiębiorstwa. To właśnie w tym obszarze współpraca TIMOCOM i JITpayTM  daje długofalowe rozwiązanie. JITpayTM oferuje gwarancję zapłaty i zapewnia szybki przepływ gotówki, także w przypadku długich terminów płatności.

Duże korzyści przy niewielkim wysiłku

JITpayTM przejmuje nie tylko ewentualne ryzyko, ale również całościowe zarządzanie należnościami. Oznacza to brak konieczności wysyłania monitów czy długiego oczekiwania na zapłatę. Szczególnie dla małych i średnich przedsiębiorstw faktoring stanowi odciążenie, a przy tym jest łatwy w obsłudze. Klient musi jedynie dokonać jednorazowej rejestracji, a następnie przesyłać potwierdzenia realizacji zleceń transportowych. Resztę działań serwis wykonuje w pełni automatycznie i cyfrowo.

"Cieszy nas współpraca z TIMOCOM i możliwość wspólnej optymalizacji pracy w branży transportowej. Usługi finansowe w logistyce, w tym faktoring, będą odgrywać coraz bardziej znaczącą rolę. Razem z TIMOCOM możemy wygenerować znaczącą wartość dodaną dla rynku w tym obszarze" - podkreśla dr Daniel Steinke, Dyrektor Zarządzający JITpay™.

„Współpraca z JITpayTM to ważny krok w rozwoju naszych usług."- zaznacza Gunnar Gburek, rzecznik prasowy firmy i  Head of Business Affairs w TIMOCOM. - "Dzięki usłudze faktoringu umożliwiamy naszym klientom pokonanie jednego z ich najważniejszych wyzwań, jakim jest szybkie uzyskanie zapłaty po wykonaniu usługi".

Więcej informacji o korzyściach i opłatach znajdziesz tutaj: https://www.timocom.pl/serwis/jitpay-faktoring-dla-transportu