Nowa aplikacja w TimoCom - TC Transport Order®

Platforma transportowa stała się platformą transakcyjną

09.05.2017

Erkrath, 9.5.2017 – tajemnica została ujawniona: największa w Europie platforma transportowa TimoCom rozszerzona o nową aplikację! TimoCom uruchamiając w lecie TC Transport Order® umożliwi swoim ponad 120.000 użytkownikom realizowanie transakcji w całości w formie cyfrowej na platformie. To kamień milowy, którym TimoCom tworzy fundamentalną wartość dodaną w zakresie cyfrowej optymalizacji procesów dla swoich klientów.

Po raz pierwszy nowa aplikacja umożliwi partnerom biznesowym realizowanie swoich zleceń transportowych bezpośrednio wewnątrz platformy transportowej, dzięki czemu cyfrowe połączenie pomiędzy zleceniodawcą a zleceniobiorcą stanie się znacznie efektywniejsze. "Wprowadzenie TC Transport Order® przyczyni się do cyfrowego rozwoju platformy transportowej. Dla naszych klientów oznacza to przede wszystkim znaczną oszczędność czasu jak i kosztów procesów, bowiem dzięki przeniesieniu całego procesu na drogę cyfrową, nastąpi unifikacja procesu przetwarzania danych”, wyjaśnia Gunnar Gburek, Company Spokesman firmy TimoCom.

Cyfrowe poszukiwanie transportu i centralne zarządzanie zleceniami
Składanie zapytań transportowych w TC Transport Order® umożliwi zleceniodawcom poszukiwanie transportu jednocześnie u wielu partnerów - w czasie rzeczywistym i na podstawie aktualnych cen w danym dniu, a następnie wybranie spośród wszystkich otrzymanych ofert tej odpowiedniej. Również potencjalni usługodawcy dzięki otrzymaniu konkretnych zapytań będą mieli szanse na dodatkowe transakcje. Cyfrowy uścisk dłoni otworzy drogę do zarządzania zleceniami w TC Transport Order®. Obaj partnerzy biznesowi będą mieli podgląd na wszystkie zlecenia transportowe i ich aktualny status. W każdej chwili będą mogli centralnie zarządzać nimi na platformie transportowej. Ponadto użytkownicy TimoCom będą otrzymywać w przyszłości powiadomienia o istotnych zdarzeniach wewnątrz platformy transportowej.

Od początku lipca TC Transport Order® zasadniczo zoptymalizuje przebieg procesów biznesowych pomiędzy przewoźnikami, spedytorami i przedsiębiorstwami załadowczymi, wnosząc powiew świeżości w codzienną pracę z platformą transportową TimoCom.