Aktualności branżowe

Tutaj znajdziesz wszystkie artykuły na tematy związane z branżą logistyczną i transportową.

Erkrath, 16.03.2020 r. – Rozprzestrzenianie się koronawirusa okazuje się być ekstremalnym testem, który wpływa również na przemysł logistyczny. TIMOCOM już na wczesnym etapie podjął niezbędne środki ostrożności, które służą ochronie zdrowia swoich pracowników i zapewnieniu ich operatywności. Oznacza to, że TIMOCOM dokłada wszelkich starań, aby zapewnić stabilność i produktywność zarówno firmy TIMOCOM, jak i Systemu Smart Logistics, w tym giełdy ładunków.

Rozszerzanie się pandemii koronawirusa coraz silniej oddziałuje na drogowy transport towarów w Europie. Barometr transportowy firmy TIMOCOM, przedsiębiorstwa z sektora FreightTech, odnotowuje obecnie silny wzrost liczby międzynarodowych ofert frachtów.

Wprawdzie do Bożego Narodzenia pozostało jeszcze sześć tygodni, ale firmy związane z branżą sezonową przygotowują się już pełną parą… do Wielkanocy. Wkrótce magazyny w szybkim tempie zostaną zapełnione, a wolne powierzchnie magazynowe będą rzadkością; wydaje się, że w perspektywie krótko i średnioterminowej takowe praktycznie nie istnieją. Ponadto samo wyszukiwanie odpowiednich usługodawców może być niezwykle czasochłonne i kosztowne. Czy zatem aplikacja, która łączy oferentów powierzchni magazynowych i logistycznych z potencjalnymi klientami- w dodatku jednym kliknięciem - nie byłaby dobrym rozwiązaniem?