TimoCom na medal

Wyróżnienie dla TimoCom "Za zasługi dla rozwoju WSL"

26.10.2016

TimoCom jako dostawca oprogramowania dla sektora TSL od wielu już lat wspiera jako partner edukacyjny szkoły i uczelnie w całej Polsce. Zapotrzebowanie na wykwalifikowanych pracowników jest ogromne, a branża wymagająca. Możliwość zaznajomienia się z narzędziami późniejszej pracy jeszcze w trakcie procesu kształcenia jest niezwykle cenna. Dlatego TimoCom stworzył do dyspozycji uczniów i studentów edukacyjną wersję oprogramowania, ponadto prowadzi szkolenia i warsztaty, udostępnia drukowane materiały dotyczące platformy transportowej, często jest także partnerem w różnego typu inicjatywach edukacyjnych.

1 października 2016 r. rozpoczął się nowy rok akademicki. Zgodnie z tradycją również Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu, będąca pierwszą uczelnią logistyczną w Polsce, uroczyście obchodziła to wydarzenie. Podczas inauguracji uhonorowano osoby i przedsiębiorstwa, które swoim zaangażowaniem w działalność uczelni przyczyniły się do jej rozwoju. W tym zaszczytnym gronie znalazł się także TimoCom. Medal „Za zasługi dla rozwoju WSL” dla TimoCom Soft – und Hardware GmbH z rąk Przewodniczącego Kapituły Medalu, Rektora WSL prof. zw. dr hab. Andrzeja Korzeniowskiego dr h.c. odebrał Dariusz Korbut, Director Representative Office Poland.

TimoCom mając świadomość, że przyszłość leży w rękach tych, którzy właśnie wchodzą w szacowne mury Alma Mater nie zamierza po takim wyróżnieniu spocząć na laurach. Nadal będzie wspierać WSL, a także inne uczelnie i szkoły w ich misji kształcenia wysoko wykwalifikowanej kadry dla sektora transportu i logistyki. TimoCom bowiem to nie tylko największa platforma transportowa w Europie, ale także wielopoziomowe zaangażowanie w działania na rzecz branży TSL.

Więcej informacji na temat inicjatyw społecznych TimoCom znajdziesz tutaj.