13.04.2022

Jubileusz 25 lat TIMOCOM: wywiad z Account Managerem Romanem Korbutem

Zgrany zespół i przyjazna atmosfera

25 lat TIMOCOM Roman Korbut

TIMOCOM obchodzi w tym roku swoje ćwierćwiecze. Mamy za sobą 25 lat doświadczenia w przybliżaniu naszych Klientów do świata bez logistycznych wyzwań. Nie byłoby to możliwe bez pracowników, którzy wytrwale (nierzadko przez długie lata!) z niesłabnącym zapałem pracują na sukces firmy. Jednym z nich jest Roman Korbut, który w dziale sprzedaży pracuje od 2006 roku! W zespole Romek słynie z pozytywnego nastawienia do świata i talentu do snucia pasjonujących opowieści. W krótkim wywiadzie opowiada nam, czym jest dla niego bycie częścią TIMOCOM #OneTeam.

Każdy nowy dzień to inne doświadczenia, inni klienci, różne rozmowy. Z całą pewnością przy odpowiednim zaangażowaniu w TIMOCOM można się spełnić zawodowo. Ja to pokochałem! – Roman Korbut, Account Manager, Sales Poland

Na początek powiedz coś o sobie: kim jesteś i czym się zajmujesz w TIMOCOM?

Roman: Jestem mężczyzną! (śmiech) Mam 52 lata. W TIMOCOM zajmuję się sprzedażą dostępu do Systemu Smart Logistics.

Od jak dawna pracujesz w naszej firmie?

Roman: W TIMOCOM pracuję od 16 lat.

Co wiąże Cię z TIMOCOM? Co czyni Twoją pracę pasjonującą?

Roman: Z TIMOCOM wiąże mnie umowa o pracę (śmiech). Ja staram się jak najlepiej wykonać powierzone mi zadania, a TIMOCOM zawsze docenia moje zaangażowanie.

Co uważasz za najważniejsze wydarzenie podczas Twojej kariery w TIMO?

Roman: Dla mnie najważniejszym wydarzeniem podczas mojej kariery w TIMOCOM jest sama możliwość bycia częścią tego projektu.

Czy pamiętasz jakąś szczególnie zabawną historię związaną z TIMOCOM?

Roman: Kiedyś koledzy z sąsiadującej z nami firmy postanowili zrobić mi dowcip. Zgłosili się do nas jako fikcyjne przedsiębiorstwo „Transport Helikopterowy Stefan Korborutkowski”. Twierdzili, że posiadają 2 helikoptery transportowe i chcą przetestować naszą giełdę transportową. Byli przy tym tak przekonujący, że w pierwszej chwili im uwierzyłem. Nawet poszedłem z tą sprawą do kierownika! Tam dopiero dowiedziałem się, że padłem ofiarą żartu – skądinąd bardzo udanego. Był z tego spory ubaw. Do dziś chętnie wspominamy tę historię.

Co szczególnie cenisz w TIMOCOM?

Roman: Stabilność pracy, możliwość poznania nowych ludzi.

Jak określiłbyś zespół, w którym pracujesz?

Roman: Cały zespół TIMOCOM to grupa osób, z którymi dobrze mi się współpracuje. Zawsze mogę liczyć na wsparcie i pomoc. Przyjazna atmosfera, podparta zawsze dobrym nastawieniem.

Co chciałbyś przekazać nowym pracownikom TIMOCOM?

Roman: TIMOCOM jest stabilnym pracodawcą. Pracę jednak trzeba polubić, niesie ze sobą sporo wyzwań. Każdy nowy dzień to inne doświadczenia, inni klienci, różne rozmowy (miłe i mniej miłe). Z całą pewnością przy odpowiednim zaangażowaniu w TIMOCOM można się spełnić zawodowo. Ja to pokochałem!

Dzięki za rozmowę. Życzymy kolejnych równie emocjonujących i owocnych lat w TIMO!