Sięgnąć poza granice Europy

Chińska delegacja rządowa z wizytą w TimoCom

15.07.2016

Erkrath, 24.06.2016 – Gdy delegacja z Chin odwiedza logistyczne centra Europy, na liście nie może zabraknąć, jako szczególnego punktu programu, największej platformy transportowej w Europie, firmy TimoCom. Już przed podróżą 11 osobowa delegacja rządowa zwróciła uwagę na TimoCom i tym samym, z końcem czerwca, jej członkowie spędzili popołudnie w centrali firmy w Erkrath.

Z Chin przez Europę do Erkrath
Podczas swojej podróży po Europie delegacja odwiedziła centra logistyczne w Londynie, Amsterdamie i Monachium, by sprawdzić jak współpracuje transport drogowy, żegluga śródlądowa i transport kolejowy. Jeszcze przed wyjazdem z kraju przeprowadzono szczegółowe badanie na temat europejskiej platformy transportowej firmy TimoCom. W Chinach tematami o coraz większym znaczeniu są te, dotyczące optymalizacji transportu i wykorzystania floty pojazdów. Zatem podjęcie decyzji o odwiedzinach w firmie TimoCom w Erkrath nie trwało długo.
W poniedziałek dnia 20.06.2016 roku, 11 osobową delegację w TiComplex serdecznie powitał Chief Representative Marcel Frings wraz z asystentką Nadine Reutersberg. Odwiedziny rozpoczęto od zwiedzania czterokondygnacyjnego budynku firmy. Podczas krótkiego przedstawienia pracy poszczególnych działów, Marcel Frings opowiadał o pełnej sukcesów historii lidera wśród giełd transportowych w Europe. Od samego początku goście byli bardzo zainteresowani. Mile przyjęta została także atencja rzecznika prasowego. Po przybyciu do działu marketingu opowiedział on o multikulturowym charakterze firmy reprezentowanym nie tylko przez klientów firmy, ale także jej pracowników. Na zakończenie przeprowadził delegację przez dział IT, w którym platforma transportowa jest wciąż rozwijana i optymalizowana z korzyścią dla użytkowników. Po zwiedzeniu wszystkich pięter i odwiedzeniu wszystkich działów, delegacja wraz z Marcelem Fringsem zajęła miejsce w przytulnej firmowej restauracji "Timos Esszimmer" i wysłuchała prezentacji na temat portfolio produktów TimoCom. Poza giełdą frachtów i wolnych przestrzeni ładunkowych, rozwiązaniem kalkulacyjno- trackingowym, indeksem firm i platformą do przetargów transportowych, gości z Chin w szczególności zachwyciła giełda magazynowa. Na zakończenie prezentacji uczestnicy zadawali pytania dotyczące rozwoju firmy TimoCom, jej grup docelowych, a także kluczowych elementów sukcesu.
Po uzyskaniu odpowiedzi na wszystkie pytania, delegacja się pożegnała. "To z pewnością nie była ostatnia rozmowa. Wygląda na to, że goście z Chin są zainteresowani współpracą z TimoCom w obszarze ich własnego transportu", uważa Frings.

Ta wyjątkowa wizyta dowodzi, że TimoCom nie tylko łączy frachty z pojazdami, ale także łączy różne kontynenty, sięgając poprzez platformę także poza geograficzną granicę Europy.